ABA DANIŞMANLIK

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE DANIŞMANLIĞI

Avrupa İklim Kanunu, 2050 yılına kadar iklim nötr hedefine ulaşmak için çerçeve oluşturmakta ve net sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine oranla min. %55 oranında azaltma hedefi koymaktadır.

Bu Kanun, adaptasyonu iklim değişikliğine karşı uzun vadeli küresel çözümün kilit bir bileşeni olarak kabul ederek, Birliğin ve AB ülkelerinin uyum kapasitesini artırmayı ve iklim değişikliğine karşı kırılganlığı azaltmalarını amaçlamaktadır. Aynı zamanda ulusal stratejilerin uygulanması yükümlülüğünü getirmektedir.

Türkiye’de ise T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye İklim Değişikliği Strateji Belgesi ve Stratejik Plan (2022-2023) hedefleri arasında, Ulusal İklim Değişikliği Eylem Planı’nın hazırlanması, ilgili kurumlarda iklim değişikliğine ilişkin yapılanmaları başlatmak, emisyon envanterinin daha sağlıklı olarak hazırlanması için gerekli altyapıyı kurmak gibi genel hedefleri kapsamakta, bunun yanında sanayi, enerji, ulaşım ve atık gibi sektörlerde kısa ve uzun vadeli bazı hedefler bulunmaktadır.

Bu süreçte firmaları kapsama alan, Ozon Tabakasını İncelten Maddelere İlişkin Yönetmelik RG 30031, Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik RG 29003 ve Florlu Sera Gazlarına İlişkin Yönetmelik RG 31881 gibi birçok yönetmelik bulunmaktadır.

Tüm süreçte ekibimiz çözüm ortağınızdır.