ABA DANIŞMANLIK

SU VERİMLİLİK ANALİZLERİ (46001)

TS ISO 46001:2021 “Su verimliliği yönetim sistemleri-Kullanım kılavuzu ile gerekler” standardı, kuruluşun su tasarrufu sağlamasına, işletme maliyetlerini düşürmesine yardımcı olmak için yayınlanan tek uluslararası standarttır. Bu standart Su Verimliliği Yönetim Sistemi gerekliliklerini belirterek, kullanımı için rehberlik içerir. Kalite yönetimi, çevre yönetimi ve enerji yönetimi gibi su verimliliği yönetimi, sürdürülebilir ekonomik faaliyetleri, endüstrileri ve nihayetinde sürdürülebilir bir çevreyi teşvik etmede etkili olacaktır.

Su Verimliliği Yönetim Sisteminin benimsenmesi ve uygun şekilde uygulanması, su verimliliğinin iyileştirilmesinin yanı sıra;

  • Suyun organizasyon ve bütçe planlamasının bir parçası olarak değerlendirilebilecek bir kaynak olarak tanımlanmasına,
  • Bir kuruluşun su kullanımını daha iyi yönetmesine ve su talebini optimize etmede yardımcı olmasına,
  • Değişen su kullanımıyla başkaları üzerinde meydana gelebilecek etkinin farkına varılmasına,
  • Su kullanımında daha yüksek düzeyde sorumluluk sağlamasına,
  • Olası iyileştirme ve su verimliliğinde ortaya çıkan fırsatların benimsenmesi için düzenli gözden geçirme süreci sağlamasına yardımcı olur.

Kuruluşlar; Su Verimliliği Yönetim Sistemi standardını kullanarak amaçlar, hedefler, eylem planları, izleme, kıyaslama ve inceleme programları oluşturarak bir su verimliliği politikası geliştirebilir ve uygulayabilir. Ekibimiz bu konuda tüm süreci yönetebilir.